Du behöver
- 4 st äggvitor
- 3 dl strösocker
- 2 tsk kanel malen
- 125 g valnötskärnor grovhackade
Gör så här
1
                Koka upp 3 cm djupt vatten i en liten kastrull i vilken en rejäl plastbunke kan stå stadigt. Sänk till ganska svag värme, vattnet ska sjuda hela tiden. Vispa vitorna med sockret i plastbunken, gärna med elvisp, tills smeten börjar tjockna. Sikta över och vänd ner kanel, vänd så i valnötsbitarna också.
            
2
                Klicka smeten matskedsvis på papprad plåt och grädda mitt i 125 grader varm ugn cirka 30 minuter, tills marängerna är torra. Förvara torrt, i rumstemperatur.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            










 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            







För recept på fler julkakor, klicka på länkarna.