Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl riven kokos
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Fyllning:

100 g smör rumstempererat
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
5 st fikon torkade klippta i småbitar
3 msk punsch (alt konjak, whisky eller rom)

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda kokos, mjöl och bakpulver och vänd ner blandningen i äggsmeten. Bred ut smeten i en papprad långpanna som mäter cirka 30×40 cm. Grädda kakan mitt i 250 grader varm ugn cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt bort “gräddningspappret” och låt kakan svalna.

2
Fyllning: Mixa smör, florsocker, vaniljsocker, den spritsort du valt och fikon i matberedare till porös kräm. Bred fyllningen på den svala kakan och rulla ihop den med hjälp av det sockrade pappret.

3
Låt rulltårtan ligga i kylen tills den ska serveras, inom ett par dagar, eller i frysen (flera veckor) innan den halvtinas för skivning.


Kommentar:
För recept på fler julkakor, klicka på länkarna.