Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 200 g mandel mald
  • 300 g florsocker

Smörkräm:

100 g smör
1 msk vaniljsocker
2 st äggulor
0.5 dl florsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna styva i en torr bunke. Vänd försiktigt ner den malda mandeln och florsockret. Klicka ut smeten matskedsvis på papprade plåtar. Grädda i 10-12 minuter. Låt dem svalna och lossa dem sedan försiktigt.

2
Smörkräm: Rör samman smör, vaniljsocker, äggulor och florsocker. Använd gärna elvisp. Fördela smörkrämen på hälften av marängerna och lägg resten som lock. Förvara dem i kylskåp. De går också bra att frysa


Kommentar:
Receptet kommer från Långängens gård på Lidingö. Fler recept, se länkar nedan.