Du behöver

  • 250 g kantareller
  • 500 g spenat färsk ansad
  • 1 st gul lök
  • 1.5 st vitlök klyftor
  • 50 g smör
  • 2 dl avorioris (hälsokosthyllan)
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning svampbuljongtärning
  • 1 st lagerblad
  • salt
  • vitpeppar
  • 0.5 dl grädde tunn
  • 0.5 dl vitt vin
  • parmesanost ca 20 g hyvlad

Gör så här

1
Ansa och skiva svampen, grovstrimla spenaten och hacka lök och vitlök.

2
Smält hälften av smöret i en stor gryta och fräs lök och vitlök i fettet ett par minuter. Lägg i svampen och låt den puttra tills vätskan i den nästan helt ångat bort. Klicka i resten av smöret och vänd i riset, låt fräsa en stund. Tillsätt vattnet, rör i smulad buljongtärning och lägg i lagerbladet. Låt puttra under lock på svag värme cirka 25 minuter, späd då och då med grädde och vin.

3
Blanda slutligen i spenaten, salta och peppra. Änga spenaten het två minuter under locket.

4
Servera på varma tallrikar med hyvlad parmesanost över risotton.