Du behöver
- 250 g kantareller
- 500 g spenat färsk ansad
- 1 st gul lök
- 1.5 st vitlök klyftor
- 50 g smör
- 2 dl avorioris (hälsokosthyllan)
- 4 dl vatten
- 1 tärning svampbuljongtärning
- 1 st lagerblad
- salt
- vitpeppar
- 0.5 dl grädde tunn
- 0.5 dl vitt vin
- parmesanost ca 20 g hyvlad
Gör så här
1
Ansa och skiva svampen, grovstrimla spenaten och hacka lök och vitlök.
2
Smält hälften av smöret i en stor gryta och fräs lök och vitlök i fettet ett par minuter. Lägg i svampen och låt den puttra tills vätskan i den nästan helt ångat bort. Klicka i resten av smöret och vänd i riset, låt fräsa en stund. Tillsätt vattnet, rör i smulad buljongtärning och lägg i lagerbladet. Låt puttra under lock på svag värme cirka 25 minuter, späd då och då med grädde och vin.
3
Blanda slutligen i spenaten, salta och peppra. Änga spenaten het två minuter under locket.
4
Servera på varma tallrikar med hyvlad parmesanost över risotton.