Du behöver

  • 1.2 kg torskfilé av ryggen med skinnet kvar
  • olivolja

Saltlag:

1 dl salt
socker I dl
5 dl vatten

Tillbehör:

1.5 kg mandelpotatis

Garnering:

100 g forellrom eller röd stenbitsrom
rucolasallad eller dill
pepparrot finriven färsk

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till saltlagen i en kastrull. Värm tills sockret löst sig. Låt lagen kallna.

2
Skär torskfilén i bitar. Lägg bitarna i lagen i 1-2 timmar. Sätt ugnen på 160 grader. Ta upp torsken och låt den rinna av. Stek torskbitarna med skinnsidan ner i en mycket het panna med olivolja. Stek dem färdiga i ugnen i 10 minuter.

3
Skala och koka potatisen mjuk på låg värme. Den kokar lätt sönder så håll ett öga på den. Lägg upp fisken på tallrikar med kokt potatis, rucolasallad. Toppa röran med forellrom och riven pepparrot.