Du behöver

  • 4 äpplen
  • 4 msk lingonsylt
  • 150 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1-2 krm stött kardemumma
  • Till servering:
  • florsocker
  • vaniljsås eller vispad grädde

Gör så här

1
Skär av ett “lock” på varje äpple och gröp ur kärnhuset med hjälp av en vass kniv och en tesked. Placera äpplena och locken i en ugnssäker form. Fyll hålen med lingonsylt.

2
Blanda mandelmassan med äggvita, potatismjöl och kardemumma. Det går snabbt och enkelt i matberedare.

3
Fördela mandelmassan över äpplena. Placera formen mitt i ugnen och baka äpplena i 200 grader, 25-35 minuter, tills äpplena är ganska mjuka och ytan fått färg.

4
Pudra äpplena med florsocker och servera dem ljumma med vaniljsås eller vispad grädde.