Du behöver
- 4 äpplen
- 4 msk lingonsylt
- 150 g mandelmassa
- 1 äggvita
- 1 tsk potatismjöl
- 1-2 krm stött kardemumma
- Till servering:
- florsocker
- vaniljsås eller vispad grädde
Gör så här
1
Skär av ett “lock” på varje äpple och gröp ur kärnhuset med hjälp av en vass kniv och en tesked. Placera äpplena och locken i en ugnssäker form. Fyll hålen med lingonsylt.
2
Blanda mandelmassan med äggvita, potatismjöl och kardemumma. Det går snabbt och enkelt i matberedare.
3
Fördela mandelmassan över äpplena. Placera formen mitt i ugnen och baka äpplena i 200 grader, 25-35 minuter, tills äpplena är ganska mjuka och ytan fått färg.
4
Pudra äpplena med florsocker och servera dem ljumma med vaniljsås eller vispad grädde.