Du behöver

Deg:

3.5 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
1.5 tsk vaniljsocker
225 g smör rumsvarmt

Citronkräm:

6 st ägg medelstora
4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
citron rivet skal av 2 stora
1.5 dl pressad citronsaft
florsocker att sikta över

Gör så här

1
Gör gärna den spröda degen i matberedare. Mät upp mjöl och strösocker tillsammans med vaniljsocker i apparatens skål. Klicka i smöret och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Platta med mjölade fingrar ut degen i en liten långpanna, cirka 23×35 cm. Låt vila 30 minuter i kylen. Picka botten med en gaffel. Grädda sedan mitt i ugnen cirka 15 minuter.

3
Vispa under tiden ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl samt citronskal och saft.

4
Häll citronkrämen i pajskalet och grädda på nedersta falsen ytterligare 10-12 minuter eller tills krämen knappt stannat.

5
Låt svalna och pudra kakan rikligt med florsocker.

6
Skär i rutor cirk 5×5 cm.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.