Du behöver

  • 500 g körsbär söta
  • 125 g smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk körsbärslikör
  • 80 g hasselnötter eller mandel, hackade

Glasyr:

1 dl florsocker
1 msk körsbärslikör

Gör så här

1
Smöra och bröa fördjupningarna i en muffinsplatta.

2
Skölj och kärna ur körsbären. Låt dem rinna av väl i ett durkslag. Rör matfettet med socker och vaniljsocker till en krämig massa. Tillsätt ett ägg i taget och rör om väl mellan varje ägg. Blanda mjöl och bakpulver. Rör i det omväxlande med likören. Vänd försiktigt i nötter/mandel och bär.

3
Fördela smeten i formarna. Placera muffinsplattan på nedersta falsen i 175 grader varm ugn och grädda cirka 25 minuter. Låt stå cirka 10 minuter efter gräddning innan du stjälper upp dem på galler. Rör ut florsockret med likören och glasera muffinsen.


Kommentar:
Vill du inte använda likör kan körsbärssaft vara ett alternativ.