Du behöver

  • 4 laxkotletter
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 stor citronklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 bit, ca 2 cm, färsk ingefära
  • 4 schalottenlökar eller en gul lök
  • 200 g färsk spenat
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk torkad dragon
  • Lyxtillägg:
  • 1 burk lätt crème fraîche
  • 1 burk, à 60 g, röd stenbitsrom
  • 2 msk finhackad dill

Gör så här

1
Krydda laxkotletterna med salt och peppar och pressa över lite citronsaft. Grilla dem 4-5 minuter på varje sida beroende på kotletternas tjocklek.

2

3
Du kan också steka dem i stekpannan om du vill.

4
Smält smöret i stekpannan, hacka ingefäran fint och skär löken i små, fina tärningar. Fräs dem i smöret utan att löken blir brun för då blir den söt.

5

6
Lägg i spenaten och låt den mjukna på medelvärme i cirka 5 minuter. Krydda med salt och dragon. Servera med nykokt potatis till laxen.

7

8
För att göra rätten såsigare och festligare gör jag ibland den goda romsåsen också (rör ihop crème fraîche, rom och dill), men det är inte nödvändigt.