Du behöver

  • 6 matjesfiléer
  • 1 rödlök
  • 1 rejäl knippa dill
  • 1 bunt gräslök
  • malen vit/svartpeppar
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

1
Skölj hastigt av filéerna under rinnande vatten. Låt dem rinna av. Klipp dem i sneda bitar.

2
Skala och finhacka rödlöken. Hacka dill och gräslök.

3
Varva ingredienserna i en burk. Börja med hackad lök i botten, därefter sillbitar, kryddor, dill och gräslök. Ringla över gräddfil. Upprepa allt från början igen. Det avslutande lagret ska vara gräddfil.

4
Ställ sillen, övertäckt, i kylen i cirka 3 dagar. Garnera med dill och gräslök. Servera med hårt bröd och färskpotatis.


Kommentar:
Dubbla satsen om ni är 8 personer. Till en buffé med flera sorters plockmat räcker en sats bra.