Du behöver

Kaka:

2 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl vatten varmt

Glasyr:

75 g smör
2 dl florsocker
1 st äggula
1 msk vaniljsocker
solrosfrön

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form.

2
Kakan: Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Blanda i vetemjöl, bakpulver och det varma vattnet. Häll smeten i formen. Sätt in i mitten av ugnen 30-40 minuter.

3
Glasyr: Smält smör och florsocker i kastrull. Tillsätt äggulan och vaniljsockret. Häll på kakan och lägg på solrosfrön i önskad mängd innan glasyren stelnar.

4
Tips: Det går utmärkt att ersätta solrosfröna med annat som man tycker om. Bara fantasin sätter gränsen. Karamellfärg i glasyren kan bli kul. Kakan går med fördel att frysa – men tina inte i mikrougn. Då är det bye, bye till glasyren. Själva kakan är perfekt om man vill göra en snabb tårta med en enkel fyllning och lite grädde på.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.