Du behöver

  • 5 st fläskkotletter
  • salt svartpeppar
  • vitlökspulver
  • 2 st gula lökar
  • ost
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2.5 dl vatten
  • 1.5 dl matlagningsvin

Gör så här

1
Sätt på ungen 225 grader.

2
Smöra en ugnseldfast form.

3
Lägg ut kotletterna i formen, krydda med salt, peppar och vitlökspulver.

4
Skala löken. Skär den i rätt så grova skivor och lägg dem jämnt fördelade över kotletterna. Riv eller hyvla rikligt med ost över kotletterna.

5
Ställ in formen i ugnen i cirka 20 minuter. Lös upp buljongtärningen i vatten och vin och häll över kotletterna. Låt puttra i ugnen tills kotletterna ser gyllenbruna och klara ut.

6
Servera med kokt potatis och en grönsallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.