Du behöver
- 5 st fläskkotletter
- salt svartpeppar
- vitlökspulver
- 2 st gula lökar
- ost
- 1 st köttbuljongtärning
- 2.5 dl vatten
- 1.5 dl matlagningsvin
Gör så här
1
Sätt på ungen 225 grader.
2
Smöra en ugnseldfast form.
3
Lägg ut kotletterna i formen, krydda med salt, peppar och vitlökspulver.
4
Skala löken. Skär den i rätt så grova skivor och lägg dem jämnt fördelade över kotletterna. Riv eller hyvla rikligt med ost över kotletterna.
5
Ställ in formen i ugnen i cirka 20 minuter. Lös upp buljongtärningen i vatten och vin och häll över kotletterna. Låt puttra i ugnen tills kotletterna ser gyllenbruna och klara ut.
6
Servera med kokt potatis och en grönsallad.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.