Du behöver

  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g smält smör eller margarin
  • 2 msk kaffe bryggt

Glasyr:

200 g smör
2 dl strösocker
200 g hasselnötter grovhackade
3 msk mjölk
3 msk vetemjöl

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl, kakao, bakpulver, smält smör och kaffe. Grädda kakan halvfärdig cirka 10 minuter.

2
Blanda under tiden ingredienserna till glasyren i en kastrull. Låt allt sjuda under omrörning några minuter. Bred smeten över den halvgräddade kakan och grädda ytterligare 10 minuter.


Kommentar:
Ett tips: Gör som Gudrun Borglund på ICA Provkök. Hon stoppar nötterna i en plastpåse, knyter ihop och knackar sönder nötterna med en hammare.