Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 0.5 l mjölk
  • 50 g jäst
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk kardemumma malen
  • vetemjöl ca 14 dl

Fyllning:

100 g sötmandel
1 dl strösocker
200 g smör

Till pensling:

1 st ägg
pärlsocker

Gör så här

1
Smält margarinet i en kastrull och häll i mjölken. Smula jästen i en degbunke och häll i den ljumma degvätskan. Tillsätt socker, ägg, kardemumma och det mesta av mjölet.

2
Arbeta degen smidig och låt den jäsa dragfritt 30-40 minuter. Kör under tiden sötmandel, socker och smör till en smidig massa i matberedaren. Dela den jästa degen i två delar, kavla ut en i taget till en rektangel 30 x 50 cm på höjden.

3
Bred ut fyllning på den nedre halvan av degen och vik över överdelen. Skär den i smala remsor, cirka 1 1/2 cm. Vrid och forma remsorna till knut. Jäs bullarna på pappersklädd plåt cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

4
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna 7 minuter mitt i ugnen.