Du behöver
- Smet:
- 1 1/2 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 msk smält smör
- Fyllning:
- 1 dl russin
- 1 dl sött vitt vin eller apelsinjuice
- 3 msk strimlad mandel
- 350 g gröna och blå druvor
- 1 äpple
- 50 g smör
- 2 msk strösocker
Gör så här
1
                Blötlägg russinen i vin eller juice ett par timmar eller över natten.
            
2
                Rör samman ingredienserna till pannkakssmeten. Låt svälla medan fyllningen görs.
            
3
                Blanda i en bunke blötlagda russin, och vätskan som finns kvar, med rostad mandel, halverade och urkärnade druvor samt små äppeltärningar. Låt smakerna dra tillsammans medan pannkakorna gräddas.
            
4
                Smält smöret i en traktörpanna. Lyft med hålslev över fruktsalladen i pannan och fräs ingredienserna knappt varma samtidigt som sockret rörs i. Bara ett ögonblick, inte så länge att frukterna börjar mosa sig!
            
5
                Fördela fyllningen på pannkakorna. Häll det lilla som finns kvar av spad i pannan och koka hastigt in till en simmig sås att droppa över salladen innan pannkakorna viks ihop.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            






