Du behöver

  • 4-6 ganska tunna benfria kasslerskivor
  • Limesky:
  • 2 dl vatten
  • 1/2 msk grönsaksfond
  • rivet skal av 1 limefrukt
  • saften av 2 limefrukter
  • 1 1/4 msk ljus såsredning
  • salt
  • kajennpeppar
  • Palsternackor:
  • 2 palsternackor
  • vatten
  • salt
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 finhackad röd chilipeppar
  • 1-2 msk brun farin
  • ett par nypor fingersalt

Gör så här

1
Börja med palsternackorna: Skala och klyv palsternackorna, koka i cirka 5 dl vatten med 1 tsk salt tills nackorna känns mjuka, cirka 15 minuter. Slå bort vattnet, låt ånga av.

2
Tillsätt olivoljan och öka värmen. Fräs tills nackorna tar lite färg, låt chilin vara med. Strö på farin och salt, vänd runt rötterna tills allt är hett.

3
Grilla kasslerskivorna vackert randiga på bägge sidor i grillpanna. Vispa i redning och låt sjuda 1 minut. Smaka av med salt och kajennpeppar.