Du behöver
- 4-6 ganska tunna benfria kasslerskivor
- Limesky:
- 2 dl vatten
- 1/2 msk grönsaksfond
- rivet skal av 1 limefrukt
- saften av 2 limefrukter
- 1 1/4 msk ljus såsredning
- salt
- kajennpeppar
- Palsternackor:
- 2 palsternackor
- vatten
- salt
- 1 msk olivolja
- 1/2 finhackad röd chilipeppar
- 1-2 msk brun farin
- ett par nypor fingersalt
Gör så här
1
Börja med palsternackorna: Skala och klyv palsternackorna, koka i cirka 5 dl vatten med 1 tsk salt tills nackorna känns mjuka, cirka 15 minuter. Slå bort vattnet, låt ånga av.
2
Tillsätt olivoljan och öka värmen. Fräs tills nackorna tar lite färg, låt chilin vara med. Strö på farin och salt, vänd runt rötterna tills allt är hett.
3
Grilla kasslerskivorna vackert randiga på bägge sidor i grillpanna. Vispa i redning och låt sjuda 1 minut. Smaka av med salt och kajennpeppar.