Du behöver

  • 100 g smör
  • 15 st aprikoser fint strimlade torkade
  • 2.5 dl mjölk
  • 50 g jäst rumsvarm
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl råsocker
  • 2 tsk kardemumma mald
  • vetemjöl ca 8 dl

Till garnering:

1 st ägg
pärlsocker

Gör så här

1
Smält smöret och låt aprikosstrimlorna småputtra i fettet ett par minuter. Tillsätt mjölken. Sänk värmen på vätskan till ca 37 grader (fingervärme). Vispa samman jästen och degvätskan. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop en fin deg. Håll den så lös som möjligt. Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.

2
Ta upp degen på bordet och forma runda bullar. Ställ dem i aluminiumformar. Jäs dem till dubbel storlek, ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 graders ugnsvärme 8-10 minuter.