Du behöver

  • 8 fileade strömmingar eller små sillar
  • Till varje filé beräknas:
  • 1/2 krm salt
  • 1/4-1/2 tsk senap (gärna dijon)
  • 1/2 msk klippt dill
  • 1/2 krm vitpeppar
  • grovt rågmjöl
  • Till stekning:
  • smör
  • Lag:
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 liten röd lök i ringar
  • Till dekoration:
  • röda lökringar, kapris

Gör så här

1
Lägg ut filéerna. Salta och krydda dem med senap, dill och vitpeppar. Vik dem dubbla och doppa dem i rågmjöl. Stek dem i smör och låt dem eventuellt kallna.

2
Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. Häll den heta lagen över strömmingarna. Servera rätten ljummen dekorerad med lök och kapris.


Kommentar:
Ett recept från “Søstrene Olsens” krögarpar Thorleif och Minne Aagaard. Vetefralla i form passar bra till.