Du behöver

  • 2 st aubergine
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 1.5 dl olivolja
  • citronsaft saften av 0.5
  • salt och svartpeppar
  • matlagningsyoghurt ca 1 dl
  • 1 tsk spiskummin malen eller
  • 3.5 msk tahini (sesampasta)

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader.

2
Skär några snitt i auberginerna och lägg in dem i ugnen. Stek dem cirka 20 minuter tills de är lite rynkiga och bruna i skalet. Vänd dem ett par gånger under stekningen. Ta ut dem, lägg dem i en pappers- eller plastpåse och stäng till. Ta ut efter 5 minuter – nu är det lätt att dra av skalet.

3
Skär fruktköttet i bitar och kör till mos i mixer eller matberedare med vitlöken. Häll i oljan, lite i taget, medan maskinen kör. Smaksätt med citronsaft, salt och svartpeppar. Häll till sist i lite matlagningsyoghurt. Mixa till en slät puré. Smaksätt med lite malen spiskummin eller tahina.

4
Servera som förrättsdip med varma bröd till.


Kommentar:
Ett recept från den grekiska ön Folegandros.