Du behöver
- 2 st aubergine
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 1.5 dl olivolja
- citronsaft saften av 0.5
- salt och svartpeppar
- matlagningsyoghurt ca 1 dl
- 1 tsk spiskummin malen eller
- 3.5 msk tahini (sesampasta)
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader.
2
Skär några snitt i auberginerna och lägg in dem i ugnen. Stek dem cirka 20 minuter tills de är lite rynkiga och bruna i skalet. Vänd dem ett par gånger under stekningen. Ta ut dem, lägg dem i en pappers- eller plastpåse och stäng till. Ta ut efter 5 minuter – nu är det lätt att dra av skalet.
3
Skär fruktköttet i bitar och kör till mos i mixer eller matberedare med vitlöken. Häll i oljan, lite i taget, medan maskinen kör. Smaksätt med citronsaft, salt och svartpeppar. Häll till sist i lite matlagningsyoghurt. Mixa till en slät puré. Smaksätt med lite malen spiskummin eller tahina.
4
Servera som förrättsdip med varma bröd till.
Ett recept från den grekiska ön Folegandros.