Du behöver

  • 1 kg vitkål
  • 0.5 msk salt
  • 1 st gul lök
  • 1 dl rapsolja
  • 1.5 msk ättika 12%
  • 1.5 tsk kummin
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

1
Dela kålen, skär bort roten och strimla kålen, gärna lite grovt. Knåda in saltet med hjälp av en plastpåse eller plasthandskar. Arbeta kålen 2-3 minuter så det bildas vätska. Skala och hacka löken. Låt den koka i oljan så den blir glansig och mjuk.

2
Skålla kålen med lök- och oljeblandningen. Tillsätt ättika efter egen smak och kumminfrön. Smaka eventuellt av med mer salt och lite socker. Förvara i burk med tättslutande lock i kylskåp upp till sex veckor.

3
Flerdubbla gärna satsen.


Kommentar:
Serveras med fördel till isterband med mandelpotatismos.