Du behöver

  • 0.75 dl vatten
  • 3 msk ströbröd osötat
  • 1 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar nymalen
  • ägg
  • 200 g kantareller
  • 600 g blandfärs

Gör så här

1
Blanda vatten, ströbröd, salt, vitpeppar och ägg i en skål. Låt svälla drygt 10 minuter. Ansa svampen, dela de stora, och fräs den vackert guldgul. Låt kallna.

2

3
Blanda färsen försiktigt med ströbrödsröran. Tillsätt cirka 1 1/2 dl av den frästa svampen. Forma färsen till 8 lika stora biffar. Låt dem vänta på en plastklädd skärbräda i kylen. Gör morotsstuvningen under tiden.

4

5
Stek färsbiffarna vackert bruna på båda sidor. Lägg dem på ett fat och tillaga dem färdigt i mikrougnen. Cirka 6 minuter på hög effekt (850 kW) brukar räcka, men titta i mitten på en av biffarna om den är genomstekt. Eller efterstek i stekpanna. Ät dem med resterande upphettad svamp och morotsstuvning. Koka eventuellt potatis till.