Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 st äggvitor
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten

Kräm:

2 dl florsocker
200 g smör
2 st äggulor
4 tsk vaniljsocker

Till garnering:

kokos

Gör så här

1
Vispa äggen, äggvitorna och sockret riktigt pösigt. Rör ner resten av ingredienserna. Smörj en långpanna och häll smeten i den. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.

2
Kräm: Sjud ihop florsockret och smöret, tillsätt äggulorna. Blanda ordentligt, vispa gärna, tills krämen blir tjock och jämn. Vaniljsockret blandas i när krämen svalnat.

3
Bred krämen på kakan när den svalnat något. Garnera med riven kokos.

4
Skär i ganska stora rutor.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.