Du behöver

  • 3 st ägg
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 msk majonnäs
  • 2 tsk kaviar
  • 12 skiva vitt bröd
  • ostbågar
  • 28 st skalade räkor
  • dill eller citronmeliss

Gör så här

1
Hårdkoka äggen och låt dem kallna.

2
Vispa grädden till skum, ej för hårt och blanda i majonnäs och kaviar.

3
Skär ett ägg i skivor så du får 4 fina äggskivor. Resten mosas och blandas med lite grädde. Eventuellt kan du tillsätta lite salt, men tänk på att kaviaren är salt.

4
Tag en runt mått, cirka 6 cm i diameter, och tryck ut 12 runda skivor av brödet. Bred på majonnäsblandningen/mosat ägg/bröd/majonnäsblandning/mosat ägg och sist bröd. Bred därefter på av majonnäsblandning runt om. Krossa ostbågarna och rulla “bakelserna” i krosset så de blir gul-orange runt om.

5
På toppen breds majonnäsblandning. Lägg på en äggskiva och räkor. Garnera med dill eller citronmeliss.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.