Du behöver
- 200 g lax rökt i tunna skivor
- 125 g färskost med pepparrotssmak
- dill ca 2 msk hackad
Till uppläggning:
4 st brödskivor rostade vita
sallat grön
13.5 st cocktailtomater
Gör så här
1
Lägg ut laxskivorna lite omlott till ett avlångt sjok på ett stycke plastfilm.
2
Blanda osten med dill och bred över laxen. Rulla ihop det hela från ena kortsidan. Låt rullen ligga i frysen någon timme. Skär laxrullen i centimetertjocka skivor.
3
Ta med ett glas eller mått ut rundlar av brödskivorna och lägg upp på tallrikar. Fördela laxskivorna på brödet.
4
Lägg sköljd strimlad sallat och halverade tomater runt om.
Helst ska laxrullen göras färdig och ligga i frysen cirka 1 timme före servering. Då är det lätt att skära fina skivor.
Passar utmärkt som förrätt i en middag tillsammans med Fläskfilé Sophia som huvudrätt och Mandelrabarber med kardemummasås som efterrätt (klicka på rubrikerna nedan för recept).