Du behöver

  • bavette (platt spaghetti)
  • 500 g räkor djupfrysta

Sås:

2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
gorgonzola ca 125 g
1/2-1 dl parmesanost nyriven
2 krm svartpeppar från kvarn
salt
175 g champinjoner färska
smör till stekning
bladpersilja lite

Gör så här

1
Tina och skala räkorna.

2
Såsen: Smält smöret, rör i mjöl och vispa i lite mjölk i taget till slät sås. Sjud några minuter under vispning. Tillsätt osten i små bitar och rör om tills den smält. Blanda i parmesanost. Smaka av med peppar och eventuellt (osten ger sälta) lite salt.

3
Borsta av och skär champinjonerna i fjärdedelar och fräs till fin färg.

4
Hetta upp ostsåsen och späd med en skvätt mjölk om den blivit för tjock. Rör i (men koka inte) ungefär hälften av räkorna i såsen och blanda den med nykokt, avrunnen pasta. Lägg på resten av räkorna och de frästa champinjonerna. Garnera med bladpersilja. Servera direkt.


Kommentar:
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.