Du behöver

  • 6 st potatis
  • salt
  • 1.5 msk ströbröd
  • smör
  • 350 g kassler benfri
  • 2 dl chilisås
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl Vispad grädde

Gör så här

1
Skala potatisen och skär tunna skivor – men inte rakt igenom, potatisen ska sitta ihop i nedersta delen. Lägg potatisarna i en smord form, salta lite och strö ströbröd över. Klicka i lite margarin (ös gärna ett par gånger). Stek potatisen i 175 grader tills den är mjuk, cirka 45 minuter.

2
Skiva under tiden kasslern i centimetertjocka skivor och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda chilisås och mjöl i den vispade grädden. Bred sedan gräddblandningen över kasslern. Ställ in kasslern i ugnen när potatisen är nästan klar och gratinera i cirka 10-15 minuter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.