Du behöver

  • 3 st purjolök eller gula lökar
  • smör
  • 4 st tomater eller 1 burk hela tomater
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk basilika (färsk eller torkad)
  • 9 st lasagneplattor
  • 500 g keso
  • 2 dl ost riven typ herrgård

Gör så här

1
Skölj och strimla purjolöken eller skala och grovhacka löken. Fräs den i smör i en gryta.

2
Skär tomaterna i bitar. Rör i tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika i grytan. Låt såsen koka upp.

3
Varva grönsaksås, lasagneplattor och keso i en smord form, avsluta med sås. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i cirka 30 minuter.

4
Servera med en sallad eller som tillbehör till korv, kyckling eller kött.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.