Du behöver
-   2-3 ark färdig fillodeg
olivolja
2 msk smör
4 msk vetemjöl
2 1/2 dl (grädd)mjölk
100 g riven/mosad färsk getost
med stark smak
2 tsk maizena
4 ägg
Ingefärslingon (4-6 port.):
2 dl rårörda lingon
ca 1 msk nyriven, färsk ingefärsrot 
Gör så här
1
                Dela filloarken i fyrkanter och fodra in oljade portionssuffléformar med var sin fyrkant, låt hörnen sticka upp.
            
2
                Pensla allt som syns av fillodegen med olja. Smält smöret i kastrull, rör i mjölet och späd med mjölk och/eller grädde. Koka upp under omrörning och låt sjuda under lock 3 minuter. Blanda i osten. Rör ut maizenan i en skvätt kallt vatten och blanda ner redningen i smeten, dra kastrullen från plattan.
            
3
                Skilj äggen, rör ner en äggula i taget i svalnad smet. Vispa äggvitorna med fettfria redskap till riktigt hårt skum, vänd hastigt ner det i smeten och fördela den i filloformarna. I detta skick kan suffléämnena vänta någon timme på gräddning.
            
4
                Grädda cirka 20 minuter strax ovanför mitten i 175-gradig ugn. Öppna inte ugnsluckan de första 15 minuterna.
            
5
                Servera suffléerna, hastigt upplyfta ur formarna, omedelbart med ingefärslingon till.
            
6
                Ingefärslingon: Smaksätt lingonen med ingefäran. Klart.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







