Du behöver
- 4 skivor, ca 800 g, fläskkarré (ca 600 g utan ben)
 - 4 schalottenlökar
 - 1 liten burk ansjovisfiléer (à 55 g)
 - 1 msk smör
 - 1/2-1 tsk salt
 - 2 krm grovmalen svartpeppar
 - 2 dl vispgrädde
 - 2 msk färsk basilika eller 1 msk fryst
 - Att äta till:
 - små kokta potatisar
 - kokt haricots verts som skakats i lite smör
 - rostade mandelspån
 - cocktailtomater
 
Gör så här
1
                Skär bort eventuella ben. Gör ett snitt i varje karréskiva, som inte bör vara alltför fet.
            
2
                Hacka löken. Låt ansjovisen rinna av och hacka den. Stek eller mikra löken och blanda den med ansjovisen. Fyll karréskivorna med blandningen. Stäng med tandpetare och stek skivorna i smör cirka 5 minuter på varje sida. Bryn först i ganska varm panna och sänk sedan värmen. Krydda med salt (tänk på att ansjovisen ger sälta) och peppar.
            
3
                Ta upp skivorna. Blanda i grädde och basilika i pannan och låt koka ihop något. Slå skyn över karréskivorna vid serveringen. Garnera gärna med en kvist basilika.
            
4
                Gott till är små kokta potatisar samt kokta haricots verts som skakats i lite smör. 1 festligare blir det med rostade mandelspån på bönorna och små tomater till.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Med den här rätten vann Lillemor Assarsson i Hörnefors pris i Icakurirens tävling “Den godaste karrén”.