Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakao
- 3 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 225 g smör osaltat
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 dl mjölk
Glasyr:
100 g philadelphiaost
4 msk smör rumstempererat osaltat
300 g florsocker
Garnering:
100 g choklad grovhackad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en stor skål. Rör smöret mjukt och pösigt tillsammans med sockret. Vispa äggen lätt och blanda med mjölken. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i smör- och mjölkblandningarna. Rör om precis tills allt är ordentligt blandat. Fördela smeten i formar och grädda 20-25 minuter. Låt dem kallna och bred på rikligt med glasyr.
2
Glasyr: Mixa färskost och smör med elvispen eller i en matberedare. Tillsätt florsocker och rör till en slät kräm. Bred krämen över muffinsen.
3
Garnera med grovhackad choklad.
Det här är ett klassiskt amerikanskt muffinsrecept. Den söta, goda glasyren göra att man faller handlöst för dessa goda muffins.