Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mellangrädde
  • 5 st gelatinblad
  • 1 dl kesella Gourmet
  • 2 msk schalottenlök hackad
  • 2 msk hackad gräslök
  • vitpeppar nymalen
  • 1 st ansjovisfiléer

Gör så här

1
Blanda gräddsorterna. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Ta upp dem och lös dem i cirka 1 dl kokhet grädde.

2
Vispa grädden till fast skum. Vänd ihop den med kesellan och blanda i hackad schalottenlök och gräslök. Krydda med nymalen vitpeppar och rör ner hackade ansjovisfiléer. Häll upp blandningen i fyra portionsformar och ställ dem kallt tills moussen stelnat.

3
Servera moussen i sin form eller skeda upp den på fat, gärna på en salladsbädd. Garnera med en klick laxrom, eller annan rom, och en hårdkokt ägghalva. Rostat mörkt fullkornsbröd är gott till.