Hon krafsar på dörren hela natten

Vår ena katt (vi har 2 honor), krafsar på sovrumsdörren, det börjar när vi har lagt oss, och kan hålla på i omgångar hela natten....

Vår ena katt (vi har 2 honor), krafsar på sovrumsdörren, det börjar när vi har lagt oss, och kan hålla på i omgångar hela natten. Jag har en spray-vattenflaska, jag sprutar vatten på henne, men det hjälper inte, hon håller på ändå. Kanske inte detta hjälper, för att vår katt tycker faktiskt om vatten, är alltså inte rädd för vatten som de flesta katter. Vad kan man göra åt krafsandet?

Kattvetare Ylva Stockelberg svarar:

Det verkar som hon vill in till er. Kan du inte ha dörren öppen på natten? Om inte detta går så ge mat sent på kvällen, sysselsätt dig (lek) mycket med henne före maten. Om hon gillar vatten så kan du ha någon kran rinnande/droppande en stund på kvällen eller ha en balja med leksaker i någonstans där hon kan plaska.

Man ska också om möjligt berömma gott beteende och ignorera dåligt. Om hon vill att det ska hända mer så gör det faktiskt det när du sprutar vatten på henne, hon kanske ser detta som lek.

Scroll to Top