RECEPT FRÅN

Äppelfalu med pepparrotskräm
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Du behöver
- 500 g falukorv
- olivolja till formen
- 1 st äpple gärna syrligt
- 6 skiva ost ca 70 gram
- 2 msk dijonsenap
- 2 dl crème fraîche
- 0,5 dl pepparrotsvisp
- 10 st salvia blad
- 2 msk olja neutral
- potatis kokt pressad
Till servering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Dra skinnet av korven. Skär den i skivor, nästan hela vägen ner, men inte helt igenom. Lägg korven i en smord ugnssäker form.
2
Dela, kärna ur och skär äpple i tunna klyftor. Dela ostskivorna i mindre bitar.
3
Bred på lite senap och stick ner äppel- och ostskivorna mellan korvskivorna. Sätt formen i nedre delen av ugnen och stek korven 15–20 minuter, eller tills den är genomvarm och fått fin färg.
4
Blanda crème fraîche och pepparrotsvisp.
5
Fräs salviabladen i oljan och strö dem över korven. Servera med pepparrotskräm och pressad potatis.
Kommentar:
Här fylls falukorven med äpple och ost, och toppas med stekta salviablad, men du kan också garnera med hackad persilja. Servera med pepparrotskräm för extra sting.
Här fylls falukorven med äpple och ost, och toppas med stekta salviablad, men du kan också garnera med hackad persilja. Servera med pepparrotskräm för extra sting.