16 bitar
Du behöver
- 200 g vit choklad
- 200 g smör
- 150 g socker
- 3 ägg
- 150 g vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 msk lakritspulver (kan uteslutas)
- 150 g björnbär
- 40 g mandelspån
Garnering
- Hackad vit choklad
Ugn: 175⁰
Gör så här
- Klä en fyrkantig form på cirka 24 x 24 cm med bakplåtspapper. Hacka den vita chokladen fint. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner den vita chokladen i smöret tills den smält. Kyl blandningen i cirka 10 minuter. Rör ner socker och ägg i chokladblandningen.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och lakritspulver och rör ner det i smeten. Klicka ut smeten i formen. Fördela björnbär över. Strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter
- Låt kakan svalna i formen. Dekorera med hackad vit choklad och skär i bitar.