16 bitar

Du behöver

  • 200 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 150 g socker
  • 3 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 msk lakritspulver (kan uteslutas)
  • 150 g björnbär
  • 40 g mandelspån

Garnering

  • Hackad vit choklad

Ugn: 175⁰

Gör så här

  1. Klä en fyrkantig form på cirka 24 x 24 cm med bakplåtspapper. Hacka den vita chokladen fint. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner den vita chokladen i smöret tills den smält. Kyl blandningen i cirka 10 minuter. Rör ner socker och ägg i chokladblandningen.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och lakritspulver och rör ner det i smeten. Klicka ut smeten i formen. Fördela björnbär över. Strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter
  3. Låt kakan svalna i formen. Dekorera med hackad vit choklad och skär i bitar.