Portioner
6–7 bullar

Du behöver

  • 2 förpackningar färsk utkavlad smördeg
  • 1 äggula
  • 1 tsk kallt vatten
  • 1 dl fast marmelad, t ex svarta körsbär eller fyra frukter
  • Garnering
  • Florsocker
  • Ugn
  • 200⁰

Gör så här

1

Rulla ut smördegen tillsammans med papperet och ta ut runda kakor, t ex med ett glas, ca 7 cm i diameter. Vik ihop kakorna till halvmånar och nyp ihop underkanterna. Lägg 5 halvmånar till varje blomma på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till i mitten med t ex ett mjölat tsk-mått, så att det bildas en fördjupning till fyllningen.

2

Pensla ”blommorna” med äggulan vispad med vattnet. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de är genomgräddade och fått fin färg.

3

Ta ut bullarna och lägg en klick marmelad i varje blomma. Låt kallna på ett galler utan bakduk. Garnera med siktat florsocker.