Du behöver
-
Bulldeg
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk, ljummen, 37⁰
- 1 tsk salt
- 1–1 1½ dl strösocker
- 1 tsk finstött kardemumma
- 12–13 dl vetemjöl + mjöl till utbakning
- 150 g smör, rumsvarmt Fyllning
- 50–75 g smör, rumsvarmt
- 2/3 dl strösocker
- 1 ½ msk malen kanel Pensling och garnering
- 1 ägg
- Pärlsocker Frosting
- 100 g cream cheese
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
- 3 msk smör, rumsvarmt
- Pärlsocker Ugn
- 225⁰
Gör så här
Bulldeg: Smula jästen i en bunke, använd gärna en köksmaskin eller en matberedare med degkrok.
Vispa ihop mjölk, salt, socker och kardemumma. Häll degspadet över jästen och blanda ihop.
Tillsätt 6 dl av vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Täck över med plastfilm och låt jäsa ca 30 minuter.
Arbeta in smöret, i matskedsstora klickar i degen. Arbeta in resten av mjölet, 3–4 msk i taget, tills det blir en mjuk smidig deg, den får inte bli för hård. Arbeta degen smidig ca 10 minuter.
Låt jäsa under bakduk ca 60 minuter. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den slät. Forma till en bulle, dela i 2 delar och låt vila under bakduk 20 minuter.
Fyllning: Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Utbakning: Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en kaka, 30 x 30 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop degkakan till en längd, som en rulltårta. Skär längden i 16 bitar. Ställ bitarna i 2 små långpannor med bakplåtspapper och platta ut med handen. Pensla med uppvispat ägg, stör över pärlsocker och jäs utan bakduk ca 30 minuter.
Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna.
Vispa ihop cream cheese, florsocker och vaniljpulver eller vaniljsocker. Vispa i smöret i klickar.
Bred glasyren på bullarna. Strö eventuellt över lite mer pärlsocker.