Portioner
8–10 scones

Du behöver

  • 5 dl mjölmix glutenfri + till utbakningen
  • 75 g smör, kylskåpskallt
  • 3 msk socker
  • 1 ägg, kylskåpskallt
  • Ca 2 dl mjölk
  • Till servering
  • 2 dl vispad grädde
  • Sylt, marmelad eller curd
  • Ugn
  • 225⁰

Gör så här

1

Häll mjölmix i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret, skuret i bitar och mixa till smulig deg. Mixa i sockret. Tillsätt ägget blandat med mjölken och kör till en smidig deg, späd eventuellt med lite mera mjölk om det behövs.

2

Ta upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Platta ut degen till en ca 2 cm tjock kaka. Ta ut 8–10 rundlar med kakmått, 6–7 cm i diameter

3

Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Servera ljumma.