Du behöver
- 5 dl mjölmix glutenfri + till utbakningen
- 75 g smör, kylskåpskallt
- 3 msk socker
- 1 ägg, kylskåpskallt
- Ca 2 dl mjölk Till servering
- 2 dl vispad grädde
- Sylt, marmelad eller curd Ugn
- 225⁰
Gör så här
Häll mjölmix i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret, skuret i bitar och mixa till smulig deg. Mixa i sockret. Tillsätt ägget blandat med mjölken och kör till en smidig deg, späd eventuellt med lite mera mjölk om det behövs.
Ta upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Platta ut degen till en ca 2 cm tjock kaka. Ta ut 8–10 rundlar med kakmått, 6–7 cm i diameter
Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Servera ljumma.