Lilian Mannerströms köttbullar

Ett recept av Leif Mannerströms fru Lilian.

Tillagningstid: 60 minuter
25 stycken

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 400 g blandfärs
  • 1 dl gräddmjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 2 st medelstora kokta potatisar
  • 2 st små gul lökar
  • 1 msk farinsocker
  • 3 msk ansjovisspad
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • Salt och nymalen vitpeppar
  • smör till stekning

Gör så här

1

Rör ihop gräddmjölken, ströbrödet, ägg och vatten till en lös smet. Låt dra i ca 10 minuter.

2

Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun.

3

Mosa sönder den kokta potatisen med en gaffel.

4

Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

5

Forma runda små köttbullar, ca 25 g stycken, och stek gyllenbruna i smör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top