Du behöver
- 400 g nötfärs
- 400 g blandfärs
- 1 dl gräddmjölk
- 1 dl ströbröd
- 1 st ägg
- 0.5 dl vatten
- 2 st medelstora kokta potatisar
- 2 st små gul lökar
- 1 msk farinsocker
- 3 msk ansjovisspad
- 2 msk koncentrerad kalvfond
- 2 msk kinesisk soja
- Salt och nymalen vitpeppar
- smör till stekning
Gör så här
Rör ihop gräddmjölken, ströbrödet, ägg och vatten till en lös smet. Låt dra i ca 10 minuter.
Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun.
Mosa sönder den kokta potatisen med en gaffel.
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Forma runda små köttbullar, ca 25 g stycken, och stek gyllenbruna i smör.