Du behöver

  • 8 st pilgrimsmusslor frysta, tinade
  • salt
  • peppar
  • 8 st salladsblad gärna gemsallad

Brynt sojasmör

15 g smör (1msk)
0,75 msk ljus soja

Till stekning

1 msk smör

Garnering

finhackad gräslök

Gör så här

1

Salta och peppra musslorna och låt dem ligga medan du gör sojasmöret.

2

Smält smöret på medelvärme i liten panna eller kastrull. Börja vispa när smöret börjar bubbla. Vispa tills smöret är brynt och börjar dofta kola. Ta smöret av värmen och vispa ner sojan.

3

Halstra musslorna i smör, 1 minut på varje sida. Lägg upp musslorna på salladsbladen. Skeda lite sojasmör över varje mussla. Strö över gräslök och servera genast. 

4

Tips. Det kan verka som en ­liten mängd sojasmör, men mer behövs inte. Se till att använda minsta pannan eller kastrullen.


Kommentar:
Imponera med enkla medel. Bjud på spänstiga, lätthalstrade pilgrimsmusslor med nötigt brynt smör som fått smak av soja.