Du behöver

Raggmunk

1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 st ägg
1 tsk salt
500 g potatis
smör till stekning

Topping

300 g varmrökt lax
2 dl gräddfil
2 st salladslökar
1 näve dillvippor

Gör så här

1

Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg och salt till en klumpfri smet. Skala potatisen och riv den grovt, rör ner rivet i smeten.

2

Hetta upp smör i en panna och stek raggmunkar på medelhög värme, ett par minuter på varje sida. De ska få fin färg och bli frasiga i kanterna.

3

Toppa raggmunkarna med rökt lax bruten i bitar, gräddfil, skivad salladslök och några dillvippor. Servera direkt.


Kommentar:
Raggmunk är klassisk vardagsmat, vi lyxar till den med varmrökt lax, gräddfil och dill. Den som vill kan toppa med lite fiskrom.