Du behöver

  • 400 g frysta rödspättafiléer
  • salt
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st stor purjolök
  • 3 msk rapsolja
  • 200 g babyspenat
  • 1 msk vetemjöl
  • 3.5 dl vispgrädde
  • vitpeppar
  • smör
  • 0.5 msk ströbröd

Till servering och garnering

1 msk plockade dillkvistar
potatismos
cocktailtomater
2.5 st fiskbuljongtärning

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fiskfiléerna på en skärbräda. Salta på båda sidor och rulla ihop.

2

Koka upp vinet i en liten stekpanna, lägg i fisken och koka under lock cirka 5 minuter, eller tills fisken är klar. Ta pannan av värmen.

3

Ansa, snitta, skölj och strimla purjon. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs löken cirka 5 minuter utan att den tar färg. Blanda i spenaten och rör om tills den mjuknar. Blanda i mjölet och fräs under omrörning cirka 1 minut. Späd med buljong, vinet som fisken kokats i och grädden, koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en smord ugnssäker gratängform. Lägg på fisken. Skeda lite av såsen över filéerna. Toppa med ströbröd och gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

4

Toppa gratängen med dill, servera med mos och tomater.