Du behöver

  • g sötpotatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • 100 g rödkål
  • 2 st avokador
  • 2 st salladslökar
  • 200 g skalade räkor

Limemajonnäs

1.5 dl majonnäs
1 st lime
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar

Till servering

srirachasås

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisarna och dela dem på längden. Lägg dem på en papprad plåt och ringla över lite olivolja. Salta lätt och baka i ugnen i 30–45 minuter beroende på potatisarnas storlek.

2

Rör ihop ingredienserna till majonnäsen och ställ kallt.

3

Strimla rödkålen fint, gärna med mandolin. Dela avokadon, kärna ur den och skiva köttet. Skiva salladslöken. Ringla lite majonnäs över potatisarna och lägg på rödkål, avokado, räkor och salladslök. Servera med sriracha och extra limemajonnäs.


Kommentar:
Stora sötpotatisar är perfekta att dela, ugnsbaka och toppa med en massa godsaker. Lite syrlig majonnäs och het srirachasås är gott till potatisens sötma.