Du behöver

Sötpotatisklyftor

800 g sötpotatis
2 msk olivolja
2 krm salt

Coleslaw

400 g rödkål
1 dl majonnäs
0.5 dl crème fraîche
0.5 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
0.5 tsk salt

Fiskpinnar

1 st torskblock 400 g
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 st ägg
1.5 dl pankoströbröd
1.5 dl fint riven parmesan
1.5 dl finhackade färska örter
neutral rapsolja till stekning

Gör så här

1

Sötpotatis Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba, torka och klyfta potatisen. Lägg på en plåt, häll på olja och salt. Blanda och rosta i 15–20 minuter eller tills den är färdig.

2

Coleslaw Strimla kålen fint. Blanda resterande ingredienser i en bunke, vänd sedan ner kålen. Ställ kallt till servering.

3

Fiskpinnar Låt under tiden torskblocket tina precis så att det kan skivas knappt centimetertjockt. Blanda mjöl, salt och peppar i en stor fryspåse och lägg i fisken. Blås in luft, förslut och skaka så att fisken täcks med mjöl. Vispa äggen i en skål. Blanda panko, parmesan och örter på en tallrik. Vänd fisken först i ägg, sedan i pankoblandningen. Hetta upp en bottenskyla olja i en panna och stek fiskpinnarna gyllene runt om. Låt rinna av på hushållspapper, salta lätt. Servera med coleslaw och sötpotatis.


Kommentar:
Det behövs ingen sås till de frasiga och smakrika fiskpinnarna när de serveras med en krämig coleslaw.