Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st tumstor bit ingefära
  • 1 st röd chili
  • 2 msk smakneutral olja
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk fisksås
  • 1-2 msk japansk soja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 kruka koriander
  • 1 st lime

Till servering

isbergssalladsblad
2 prt nykokt ris
koriander
japansk soja
limeklyftor

Gör så här

1

Skala och finhacka schalottenlök, vitlök och ingefära. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs allt i oljan i en stor stekpanna tillsammans med kycklingfärsen. Tillsätt fisksås, soja och socker när färsen börjar bli genomstekt. Fräs i ytterligare några minuter tills allt fått fin färg.

2

Hacka jordnötterna och hälften av koriandern och vänd ner i färsen. Pressa över lime. Lägg upp salladsblad på fat och fördela ris och färs ovanpå, eller låt var och en göra sina egna. Strö över resten av koriandern. Servera med soja att droppa över samt limeklyftor.

3

Tips: Nudlar istället för ris är också supergott i sallads­knytena!


Kommentar:
Skippa kniv och gaffel och bjud på salladsknyten med kryddig kycklingfärs, knapriga jordnötter och färsk koriander.