Du behöver

  • 125 g blåbär
  • 1 msk socker
  • 1 msk vatten
  • 6 dl syrad grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 tsk hela kardemummakärnor

Till servering

färska blåbär

Gör så här

1

Koka upp blåbär och socker och låt småputtra i 10 minuter. Mixa bären och passera sedan genom finmaskig sil. Låt svalna.

2

Vispa grädden till mjuka toppar och vispa sedan ner den kondenserade mjölken. Mortla kardemumman och vänd ner den i glassmeten. Häll smeten i en brödform.

3

Ringla blåbärspurén över smeten och blanda ner den med hjälp av en slickepott. Ställ i frysen i 6 timmar. Låt glassen stå framme i 10–15 minuter innan den skedas upp.

4

Tips! Syrad grädde finns i Arlas sortiment. Den går att byta ut mot crème fraiche.


Kommentar:
Kondenserad mjölk ger inte bara glassen sötma utan gör den även krämig utan glassmaskin. Med syrad grädde, blåbär och kardemumma blir det en helt oemotståndlig efterrätt.