Du behöver

Björnbärssås

250 g frysta, tinade björnbär med saften kvar
1 dl råströsocker
1 krm vaniljpulver

Marängsviss

30 g mandelbiskvier
2 dl vispgrädde
2 st bananer
1 msk smör
1 msk råströsocker
1 l vaniljglass
150 g maränger hemgjorda eller köpta, gärna olika sorter

Gör så här

1

Björnbärssås Häll bären och bärsaften i en liten kastrull tillsammans med sockret och låt sjuda i cirka 5 minuter, tills allt socker löst sig och såsen fått en simmig konsistens. Häll över i en skål, rör i vaniljpulvret och låt svalna medan du fixar resten.

2

Krossa eller grovhacka mandelbiskvierna. Det ska inte bli mjöl, utan lite olika stora bitar. Vispa grädden fluffig.

3

Skala bananerna och dela dem på mitten och sedan på längden. Hetta upp smöret i en stekpanna, lägg i banan­bitarna, strö över socker och stek bananerna gyllene.

4

Lägg upp kulor av glass på ett fat. Lägg på bananerna och vispad grädde. Ringla över sås, placera ut maränger och strö mandelbiskvier över alltsammans. Avnjut genast!