Du behöver

  • 2 st rispapper
  • 5 dl rapsolja
  • 500 g räkor med skal
  • 1 st avokado
  • 0.5 st lime saften
  • salt och peppar

Sesammajonnäs

1 st äggula
1.5 msk ljus risvinäger
2 dl rapsolja
ca 2 tsk sesamolja
0.5 tsk fisksås

Garnering

0.5 msk sesamfrön
0.5 tsk chiliflakes

Gör så här

1

Använd en kastrull som är tillräckligt vid att lägga rispapper i. Hetta upp rapsoljan till 160 grader och lägg ner ett rispapper. Fritera 5–10 sekunder och ta upp med tång. Låt rinna av på hushållspapper. Upprepa med det andra rispapperet.

2

Skala räkorna och tärna avo­kadon. Blanda med limesaft, smaka av med salt och peppar.

3

Sesammajonnäs Vispa/mixa ihop äggula och vinäger. Droppa i rapsolja, lite i taget, under fortsatt vispning och vispa till en krämig majonnäs. Smaka av med sesamolja och fisksås.

4

Bryt varje rispapper i 4–5 bitar. Skeda på räkor och avokado. Klicka över majonnäs och strö över sesamfrön och chili flakes. Servera genast (annars blir rispapperet mjukt).

5

Tips:  Rispapper finns på asiatiska hyllan i välsorterade butiker.


Kommentar:
Krispigt ris-papper med enkel räkröra med smak av sesam, chili och lime. Bråttom? Smaksätt färdig majonnäs med sesamolja och fisksås.