Du behöver
- 2-4 st kronärtskockor
Kaprissmör
                                                              200 g smör                       rumsvarmt
                                                              0.5 st citron                       det yttersta finrivna skalet och saften
                                                              1 msk kapris
                                                              1 msk finhackad persilja
                                                                flingsalt
                                    
Gör så här
Bryt loss stjälken på kronärtskockorna för att slippa de grova fibrerna som går in i botten. Koka kronärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten, 20–50 minuter beroende på storlek. Prova om bladen lossnar lätt.
Skär smöret i bitar och lägg i en bunke. Tillsätt citronskal, saft, kapris och persilja. Vispa fluffigt med en elvisp. Lägg upp i skål, toppa med lite salt.
Lägg upp de varma kronärtskockorna på ett fat. Dra loss bladen och doppa i smöret. Ta bort de innersta bladen och skägget från botten. Skär botten i bitar och doppa i smöret.
Tips: Servera två eller fyra kronärtskockor beroende på storlek och hunger.

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            







Smör med kapris och citron att doppa blad och botten i passar perfekt till nykokt skocka.