Du behöver

  • 2-4 st kronärtskockor

Kaprissmör

200 g smör rumsvarmt
0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
1 msk kapris
1 msk finhackad persilja
flingsalt

Gör så här

1

Bryt loss stjälken på kronärtskockorna för att slippa de grova fibrerna som går in i botten. Koka kronärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten, 20–50 minuter beroende på storlek. Prova om bladen lossnar lätt.

2

Skär smöret i bitar och lägg i en bunke. Tillsätt citronskal, saft, kapris och persilja. Vispa fluffigt med en elvisp. Lägg upp i skål, toppa med lite salt.

3

Lägg upp de varma kronärtskockorna på ett fat. Dra loss bladen och doppa i smöret. Ta bort de innersta bladen och skägget från botten. Skär botten i bitar och doppa i smöret. 

4

Tips: Servera två eller fyra kronärtskockor beroende på storlek och hunger.


Kommentar:
Smör med kapris och citron att doppa blad och botten i passar perfekt till nykokt skocka.