Du behöver

  • 300 g fast tofu eller mellanfast tofu
  • 2 msk ljus soja
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 msk risvinäger
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 75 g glasnudlar
  • 4 st medelstora morötter
  • 3 st salladslökar
  • 1.5 dl naturella cashewnötter
  • 1 kruka koriander eller mynta
  • 100 g ärtskott eller groddar
  • 16 st rispapper asiatiska hyllan

Dippsås

1 dl hoisinsås asiatiska hyllan
1.5 msk ljus soja
1 tsk sesamolja
1 msk sesamfrön

Gör så här

1

Skär tofun i stavar. Lägg i en plastpåse. Rör ihop soja, socker, vinäger och chiliflakes tills sockret lösts. Häll marinaden över tofun. Marinera tofun i 30 minuter.

2

Tillaga glasnudlarna enligt instruktion på förpackningen. Skölj väl i kallt vatten och låt rinna av. Klipp i mindre bitar. 

3

Skala och skär morötterna i tunna stavar. Ansa salladslöken och skär i tunna stavar. Hacka nötterna. 

4

Rör ihop hoisinsås, soja och sesamolja till dippsåsen. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg. Rör ner i såsen. 

5

Lyft tofun ur marinaden och lägg på ett fat. Lägg övriga ingredienser i små högar på fat. 

6

Doppa ett rispapper i en stor skål med ljummet vatten i 10–30 sekunder, tills det mjuknar. Lägg upp det på en skärbräda. 

7

Lägg hela örtblad i en rad ungefär en tredjedel upp från ena kanten. Fördela grönsaker, nudlar, tofu och nötter i en sträng ovanpå. Vik över den kortare delen av arket. Vik in kortsidorna och rulla ihop. 

8

Servera med dippsåsen.


Kommentar:
Prova fräscha rispappersrullar fyllda med sojamarinerad tofu, krispiga grönsaker och knapriga nötter.