Du behöver

  • 4 prt råris
  • 1 st rotselleri (ca 500 g)
  • 1 st gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2-3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Örtsås

1 kruka basilika
0.5 dl grovhackad bladpersilja
1 st vitlöksklyfta finhackad
2 dl crème fraîche
2 msk finriven parmesanost
1 msk citronsaft
salt och peppar

Till servering

rucola

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisningen på påsen. Skala rotselleri och lök. Skär rotsellerin i klyftor och skiva löken. Tvätta och dela svampen i halvor eller kvartar.

2

Hetta upp smör och 1 matsked olja i en stekpanna och fräs sellerin tills den fått fin färg och är genomstekt. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och stek lök och svamp tills det fått fin färg, rör då och då. Krydda med salt och peppar.

3

Plocka bladen från basilikan och grovhacka. Mixa slätt tillsammans med persilja, vitlök, crème fraiche, parmesan och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

4

Servera grönsakerna med såsen, nykokt ris och ruccola. 


Kommentar:
Här rostas rotsellerin i stekpanna och får sällskap av svamp och en örtig sås.
Tillbehör, som pasta, bulgur eller ris, kan varieras efter vad som finns hemma.